VERKIEZINGSDEBAT

 Wat zijn de plannen van de politieke partijen met justitie? Welke prioriteiten hebben ze? Welke veranderingen willen ze? Is er oor voor de klachten van onderfinanciering, voor de nood aan betere IT? Heeft men oog voor de Antwerpse situatie? Voor de werklast en bijzondere fenomenen? Waarin verschillen de partijen van elkaar waar het justitie betreft? Hoe willen zij het vertrouwen van de burger in justitie verhogen? Wat verwachten ze van justitie zelf? 

Op deze en nog veel andere vragen wil u als bewoner/bezoeker van het Vlinderpaleis het antwoord kennen alvorens op 26 mei 2019 uw stem uit te brengen. 

Exact een maand eerder nodigt het beheer van het Vlinderpaleis u daarom graag uit op het ultieme Antwerpse justitie verkiezingsdebat. 

We nodigden de lijsttrekkers uit van de partijen die in deze legislatuur vertegenwoordigd waren in de commissie justitie. Hebben toegezegd: 

Sophie De Wit (N-VA), Christian Leysen (Open VLD), Servais Verherstraeten (CD&V), Yasmine Kherbache (SP.A) en Stefaan Van Hecke (Groen). 

Voor één keer nemen de politici plaats in de stoel van de magistraten en wel op vrijdag 26 april, om 16u, in zittingszaal E1. 

Moderator is Dirk Leestmans, justitie-specialist bij de VRT en medewerker van de juristenkrant. 

Vooraf en na afloop biedt het beheer van het Vlinderpaleis alle aanwezigen een drankje aan. 

Wij hopen jullie te mogen verwelkomen. Het is belangrijk dat de politiek de druk van de mensen binnen justitie voelt. 

Voir aussi...

Concours de photos « Flash the trash » : infos pratiques

En raison de la crise sanitaire actuelle, le concours de photos est prolongé jusqu’au 20 mai… +

L’indépendance de l’avocat. Quelles menaces? Quel avenir?

Conférence-débat « Brasserie François » à Namur – 21 mai 2019 à 19h